Továbbra is a Generali az első számú választás

2015.12.02 20:48

A magyar Generali Csoport korrigált díjbevétele az év első kilenc hónapjában elérte a 92,33 milliárd forintot, ami az előző év azonos időszakához képest 5,1%-os növekedést jelentett. Ezzel továbbra is vállalatcsoportunk a piacvezető, piaci részesedésünk csoport szinten 17%.

Cégcsoportunk valamennyi társasága stabilan őrzi helyét 2015 első kilenc hónapjának teljesítménye alapján. Biztosítónk a korrigált díjbevételét tekintve versenytársait megelőzve 16%-os piaci részesedéssel továbbra is önállóan is piacvezető.

 

A Generali Biztosító életbiztosítási üzletágának korrigált díjbevétele 26,74 milliárd forintot tett ki az év első kilenc hónapjában (+4%). A szegmens motorjai a unit-linked biztosítások és a nyugdíjbiztosítások voltak. Eredményeinkből az is látszik, hogy egyre több megtakarító választja a befektetési egységhez kötött biztosításokat: unit-linked bevételeinket az előző évhez képest 6,4%-kal tudtuk növelni. A folyamatos díjfizetésű életbiztosítások 4,1%-os emelkedést mutattak a nyugdíjbiztosítások 2014-ben kezdődött fellendülésének köszönhetően.

 

A nem-életbiztosítási üzletág eredményeit elsősorban a kgfb és casco teljesítményünk, valamint a vállalati vagyonbiztosítások növekedése támogatta. A nem-életbiztosítási szegmensben biztosítónk összességében 5,8%-kal növelte díjbevételeit, ez az első kilenc hónap alatt összesen 60,31 milliárd forintot jelentett. Az eredmény elsősorban a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások terén elért 22,7%-os növekedéssel függ össze, míg a casco-biztosítási díjbevétel szintén gyarapodott (8,4%). A vállalati vagyonbiztosítások 4,2%-kal emelkedtek.