Lakáscélú megtakarítás

2015.05.14 20:18

Miért érdemes korán elkezdeni a lakáscélú megtakarítást? Legfrissebb sajtóközleményünkben a fiatalok lakáshelyzetéről olvashatunk.

 

A 2013-as visszaesést követően tavaly a lakáspiaci tranzakciók száma 30%-kal nőtt, és elérte a százezres szintet. 2014-ben – a korábbi évekhez képest – megemelkedett továbbá a kiadott építési engedélyek száma is: összesen 9633 építési engedélyt adtak ki, ami 28%-os növekedés 2013-hoz képest. A szakértők szerint ez a trend idén is folytatódni fog, habár ugrásszerű növekedést továbbra sem várhatunk.

 

A pozitív piaci változásoknak kutatások szerint a fiatalok is örülhetnek: az Y generáció bakancslistáján – mára közel 50%-ban – első helyen szerepel a saját otthon, noha 2003-2004 óta harmadára csökkent azon fiatalok aránya, akik rendelkeznek a saját ingatlan vásárlásához szükséges pénzösszeggel. A Generali reprezentatív kutatásából is kiderült, hogy bár a fiatalok egyre jobban vágynak a saját otthonra, közülük csupán minden tizedik él saját tulajdonú ingatlanban. Ez az arány az ötven év felettieknél már 80%.

 

„Alapvetően mindenki szeretne saját tulajdonú ingatlant. Nem mindenki rendelkezik azonban – főként fiatalon nem - a fészekrakáshoz szükséges pénzösszeggel. Éppen ezért érdemes előre gondolkodni és hosszú távra tervezni, például azért, hogy segíteni tudjuk gyermekeinket első lakásuk megvásárlásában. A megfelelő megtakarítási formák segítségével ugyanis akár 10-20 év alatt összegyűjthető egy olyan összeg, amellyel a fiatalok nyugodtan, jelentős anyagi kockázat és teher nélkül vághatnak bele az otthonteremtésbe” – mutatott rá Schaub Erika, személybiztosítási igazgatónk.

 

A megtakarítási célok teljesítésében segítségünkre lehet a Generali Biztosító Aranyszárny CLaVis életbiztosítása, amellyel már időben elkezdhetünk gondoskodni az otthonteremtéshez szükséges összeg előteremtéséről. 20 év alatt például havi hozzávetőleg 30 ezres befizetéssel 15 millió forintot takaríthatunk meg, akár gyermekeink számára, amely összeggel már megalapozhatjuk a jövőbeli lakásvásárlást.

 
 

rhatsz...