Jó tanácsok a foci EB-re utazóknak!

2016.06.10 21:58

 

A magyar válogatott 44 év után jutott ki az Európa-bajnokságra, így itthonról is sokan kísérik a csapatot a külföldi mérkőzésekre.

 

"A Kisalföld 2016.06.09-i számából" összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat, amit a Foci EB-re utazóknak feltétlenül tudniuk szükséges:

 

1.    Az EB és a Tour De France miatt Franciaország 2016.július 26-ig visszaállítja a határellenőrzést, így az oda utazóknak számítaniuk kell az utazási idő növekedésével.

 

2.    A Külgazdasági és Külügyminisztérium megerősített konzuli szolgálattal várja a szurkolókat. A konzulok segítenek az úti okmányok pótlásában,  védelmet biztosítanak azoknak, akik bűncselekmény áldozataivá válnak, valamint sérülés, betegség esetén az ellátás intézésében is segítenek. Így érdemes a minisztérium honlapján (konzuliszolgalat.kormany.hu) regisztrálni.

 

3.    Az ingynes Európai Utasbiztosítási Kártya kiváltása mindenki számára a legfontosabb lehet (oep.hu). Ez azonban csak az alapellátásokra nyújt fedezetet!!! A kötelező önrész egyéb esetben nagyon magas lehet, ezért mindeképpen javasolt UTASBIZTOSÍTÁST is kötni, hogy ne a helyszínen kelljen rendkívül nagy összeget fizetni.

 

4.    Stadionokban, szurkolói zónákban belépni csak átvilágítás után van lehetőség, így érdemes megfontolni mit visznek a szurkolók magukkal.

 

5.    Gépkocsival érkezőknek javasolt a nagyobb csomópontokban leparkolni, majd a tömegközlekedést igénybe venni, vonatközlekedés esetén pedig figyelni kell arra, hogy a hagyományos jegyeket felszállás előtt automatában érvényesíteni kell.

 

Segélyhívás: 112

Párizsi magyar konzulátus: 1-56-81-02-30

Ügyelet (munkaidőn kívül, sürgős esetben) külföldről: +33-6-83-25-43-62

Franciaországon belül: 06-83-25-43-62