Hétéves csúcson a Generali

2015.05.22 17:44

A nemzetközi Generali Csoport kiemelkedő teljesítménnyel zárta az idei első negyedévet: az 1,3 milliárd eurós üzemi eredmény, mely hatszázalékos növekedést mutat, az elmúlt hétéves időszak legjobb eredménye.

 

Európa harmadik legnagyobb biztosítójaként az idei első negyedévben elért 1,326 milliárd eurós eredményünk felülmúlja az 1,28 milliárdos várakozást, elsősorban a pénzügyi piacok jó teljesítményének köszönhetően.  A díjbevételek az első három hónapban 8,3%-kal, 20,1 milliárd euróra emelkedtek, amit az életbiztosítási díjbevételek 12,7%-os növekedése generált, különösen a unit-linked szegmensben (+24,5%). A nem-élet terület stabil teljesítménnyel (+0,1%) zárta az év első három hónapját.

 

„Az idei év első három hónapját különösen kedvező eredményekkel zártuk valamennyi ágazatunkban, mind a díjbevételek, mind a nyereségesség tekintetében. Ez a kiváló teljesítmény visszaigazolja, hogy az átalakulást célzó stratégiánkban helyesen jelöltük ki az irányokat vállalatcsoportunk számára.  Tovább javítottuk szolgáltatásaink minőségét, ezáltal is biztosítva ügyfeleink magasabb elégedettségét. Ezekre a sikerekre építjük új stratégiánkat is, amelyet május 27-én mutatunk be” – fogalmazott Alberto Minali, csoportunk pénzügyi területért felelős vezetője (CFO).

 

Az életbiztosítási ágazat sikere egyrészt az ágazat egyenletes teljesítményének, másrészt a unit-linked módozatok kiemelkedő eredményeinek köszönhető. Olaszországban több mint 30 százalékos volt a díjbevétel-növekedés, a unit-linked módozatok teljesítménye pedig közel háromszorosára emelkedett. A Generali Franciaországban 13,3, Németországban 9 százalékos növekedést realizált, míg az élet területen a CEE országok 6,5 százalékos bővüléssel járultak hozzá az díjbevétel-növekedéshez.

 

A nem-életbiztosítási ágazat 6,4 milliárd eurós (+0,1%) díjbevétele megfelel az előző év 1. negyedéves teljesítményének, amely a kihívásokkal teli piaci környezetben kedvezőnek számít. Olaszországban (-3,9%), Franciaországban (-4%) és Németországban (-0,9%) csökkenést könyvelhettek el a Generali társaságok, a CEE régió azonban 2,6 százalékos növekedéssel zárta az első negyedévet.